Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 octombrie 2012

Au început înscrierile la cea de VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie şi Epigrame Romeo şi Julieta la Mizil. Regulile rămân aceleaşi:
-4 creaţii la secţiunea poezie
-4 creaţii la secţiunea epigrame.

Limite maxime de vârstă nu există (iată că persoanele nemulţumite de impunerea criteriului de maxim 30-35 de ani la concursurile literare pot fi acum mulţumite :) ). Există în schimb o altă limită: minim 14 ani pentru concurenţii înscrişi.

Textele trimise la ambele secţiuni nu trebuie să fi fost publicate până la data festivităţii de premiere, adică până la 26.01.2013. Evident, nu vor fi acceptate texte care nu aparţin autorilor, texte care conţin greşeli gramaticale, vulgarităţi gratuite etc.

Textele pot fi trimise fie completând formularul de înscriere de pe site-ul festivalului http://www.romeojulietalamizil.ro/index.php?page=1_1

fie prin posta, pe adresa :
prof. Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”,
str. N.Bălcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu menţiunea:
pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ed. a VI-a.

Indiferent de metoda de transmitere,  concurenţii nu vor semna lucrările, ci vor folosi un motto. Pentru lucrările trimise prin poştă asta înseamnă că pe lucrări va fi trecut un motto, iar în plicul depus la poştă va fi introdus un alt plic închis pe care va fi înscris respectivul motto şi în interiorul căruia se va regăsi o foaie cu datele de contact ale concurentului. Pentru lucrările trimise direct de pe site, motto-ul va fi trecut în rubrica respectivă din formular.
Data limită de înscriere este 30.12.2012.

Pentru secţiunea Epigramă există o temă impusă, pentru una din cele 4 epigrame: Mizilul. În sprijinul concurenţilor se oferă şi sugestii beletristice: revista Furnica, 175 de minute la Mizil (de Geo Bogza), O zi solemnă (de I.L. Caragiale) , Romeo şi Julieta la Mizil (de George Ranetti).

Restul detaliilor precum şi Regulamentul complet şi laureaţii ediţiilor precedente se pot găsi pe site-ul Festivalului  http://www.romeojulietalamizil.ro/

Succes tuturor participanţilor!

4 comentarii:

  1. As veni cu o propunere : textele sa nu fi fost publicate pana la data trimiterii lor. In cazul meu, e foarte posibil ca poeziile pe care vi le-as trimite sa faca parte dintr-un volum aflat deja la o editura, iar pana la data premierii sa fie scos de sub tipar.
    Cu stima,
    un poet

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate poet,

    sfatul meu este ca propunerile sa fie transmise organizatorilor:) eu nu fac decat sa anunt niste concursuri pe care le primesc pe mail sau le gasesc pe google.

    succes, asteptam vesti despre lanasare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pt sfat, ma voi adresa lor ! Cu lansarea, mai vorbim. Altfel, nu m-a atrasa niciodata o astfel de manifestare. Acum s-ar putea sa nu mai scap. Mai ales ca Mihai Margineanu s-a autoinvitat, niste romani din Voivodina ma cheama la ei cu volum cu tot, domnul Emil Lungeanu imi zice ca asa ar cam trebui... Cu bine !
    acelasi poet

    RăspundețiȘtergere
  4. Erata - atras, fireste, nu atrasa

    RăspundețiȘtergere